Årets sommertreff ble som vanlig arrangert på Austmarka.


Tradisjon tro så kommer Børre og Aleksander på mandag kveld for å hjelpe til med forberedelsene, i tillegg kom Kim og Trude og ga en hjelpende hånd underveis, så i år var vi godt rustet til å få unna oppgavene som måte gjøres i forkant.

Lasse og Rita var de første som kom på torsdagen, og etter det begynte det å dukke opp flere.
Det ble en stille og rolig kveld i teltet utover torsdagskvelden med en hyggelig gjeng før man tok kvelden slik at man skulle være uthvilt til en dag med mange mil på veier av ymse kvalitet.

Fredag morgen kom det flere deltakere for å være med på dagens tur som var planlagt til klokken 11, men dette er jo naturligvis klokken 11 "klubbtid" så da ble den fort 12 før vi kom oss ut på veien med 15 kjøretøy.
Turen gikk først på grusveier gjennom Varaldskogen og så fortsatte vi videre på grus til Svullrya, deretter kjørte vi litt asfalt til Lundersæter før det ble ennå mer grus og litt asfalt til Kongsvinger.
Der ble det en liten stopp på Statoil for drivstoff fylling og litt magefyll før vi fortsatte turen. Her kom det to til for å være med så da var det 17 kjøretøy når vi skulle kjøre videre.
Fra Statoil overtok våre lokale medlemmer fra Kongsvinger ledelsen og guidet oss gjennom en masse fine grusveier på vår vei mot Sverige. Det var både svingete, smalt, opp og ned, masse natur, nedlagt jernbanetunell, så her var det med andre ord mye å få med seg.
Vi endte opp i Charlottenberg hvor vi tok oss en pause med mat og litt shopping. Da vi var ferdig der fortsatte turen på ennå mer grusveier før vi til slutt var tilbake på Austmarka. Dette ble en tur på 25 mil unnagjort på 9-10 timer, så det ble litt senere enn hva planen var, men det viktigste var at alle koste seg, så da var klokken underordnet.
Når vi kom tilbake hadde det dukket opp flere deltakere som satt og ventet. Fredagskvelden ble som forventet en sosial kveld i teltet med god stemning som alltid.
Da kvelden var over hadde det blitt registrer 31 deltakere så langt.

Lørdag morgen kom det ennå fler for å være med, så ved en opptelling før avreise var det 24 kjøretøy på tur og 40 personer registrert på treffet.

Turen går som vanlig på lørdagen over til Mitandersfors for kjøring i leden der borte.
Når vi kommer til Mitandersfors blir det en rask info før vi tar for oss leden med de utfordringer den hadde å by på. Det tok ikke så alt for lang tid før første vinsj måtte jobbe litt, så da ble det en aldri så liten "naturlig" pause for å se på og hjelpe folk med å komme seg gjennom litt vann, leire og store steiner, men det er jo litt av det som gjør disse turene fullkommene. Gjengen var ivrig på å kjøre, så når man var gjennom de forskjellige hindringene og alle var samlet var det ikke snakk om lange pauser før vi kom i gang igjen.
Lasse hadde valgt å ikke kjøre leden, så når vi begynte å nærme oss grillplassen var det bare å ringe til ham så tok han med seg matvarene for å møte oss til en velfortjent pause med burgere og pølser.
Da vi var ferdig med maten valgte noen å reise tilbake til Austmarka mens resten av oss tok noen runder til i forskjellige leder før vi var fornøyd og satte kursen tilbake vi også.
Når vi kommer tilbake til Austmarka har de som reiste først vært flinke og satt opp gjerde til hestene på andre siden av veien slik at de skulle kunne flyttes til fordel for vår tradisjon med underholdende kjøring og gjørmesprut. Denne gangen var det ekstra bløtt og mye vann i "hullet" så det endte med at den første som skulle prøve seg druknet maskinen sin med noen påfølgende timer skruing for å tømme motor for vann og gjørme.
Det var vist ingen fler som ønsket å prøve seg der etterpå, så da ble det åpnet for litt mer "frikjøring" på jordet, noe som ser ut til å ha blitt starten på et nytt spor å kjøre til neste år for de som ikke vil utfordre hullet.
Når alle var fornøyd med kjøringen ble det igjen sosial samling i teltet med god stemning til godt utpå kvelden før noen reise hjem og andre gikk å la seg.
Søndag skjedde det ikke veldig mye mer enn å rigge ned alt og rydde opp etter treffet før de siste satte kursen hjem og stillheten atter en gang senket seg over Raudfjellet og alle spor etter et svært vellykket treff var borte.

Det er også mange som fortjener en stor takk for sin innsats både i forkant og underveis av dette treffet, det være seg hjelp til rigging og forberedelser, rigge ned, guiding på veitur og alt annet som har blitt hjulpet til med når det trengtes, Vibeke har tatt en del bilder som er lagt inn i klubbens bildealbum i tillegg til alle andre som har tatt bilder som er lagt ut på facebook.
Det ble filmet litt av noen, så det vil nok dukke opp litt film etter hvert også.

Jeg vil med dette takke alle som kom for et fantastisk bra treff som etter flere sin uttalelse har vært det beste så langt.
Det er jo veldig hyggelig å høre at det har vært bra, men så er det nå en gang slik at det er alle dere som deltar og bidrar som gjør at treffene blir så bra som de gjør.
 
Bilder finner du her: http://galleri.atvklubb.no/#!album-75

Neste års sommertreff blir 28-31 juli, så da er det bare å legge det inn i kalenderen med en gang.

Ønsker dere alle en fortsatt fin sommer.

Hilsen
Rikhardt Instanes